Čtvrtek, 4 dubna, 2024

Tři syté a husté polévky pro podzimní večer, které vás zahřejí

- Komerční sdělení -aktuality

Husté polévky jsou skvělým jídlem pro podzimní večer. Jsou hřejivé, lehké a chutné. Obvykle se připravují v jednom hrnci ai když vaření trvá trošku déle, výsledek stojí za to. Nebojte se koření, která k chladným dnům patří – chilli, kurkuma, zázvor či kajenská paprika. Jídlo nejen ozvláštní, ale také podpoří vaši imunitu.

Kuřecí chilli s bílými fazolemi

Na 4 porce potřebujete

3 PL olivového oleje
4 ks cibule, nasekané
2 stroužky česneku, nasekaných
½ jalapeno papričky, nakrájená bez semínek
sůl
1 plechovka zelených chilli papriček
1 PL mletého kmínu
1 PL sušeného oregana
1 ČL uzené papriky
680 g mletého kuřecího masa
1 l kuřecího vývaru
1 plechovku cannellini fazole
K servírování: zakysaná smetana, kolečka limetky, strouhaný čedar, tortilla chipsy, nasekané avokádo a čerstvý koriandr.

3 vydatné houbové polévky, které vás v zimě zahřejí i zasytí
Ve velkém hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli, česnek a jalapeno. Dochuťte solí. Vařte za občasného míchání do měkka 4 až 6 minut. Přidejte zelené chilli papričky a za občasného míchání vařte 5 minut. Přidejte kmín, oregano a papriku, promíchejte.

Nyní je čas přidat kuřecí maso, dochuťte ho solí. Vařte za občasného míchání, dokud maso není uvařené, obvykle stačí 8-10 minut. Dolijte vývar, propláchnuté fazole a přiveďte k varu. Potom ztište plyn a vařte za občasného míchání do zhoustnutí 30 až 35 minut.

Vydatný hovězí guláš

Na 6-8 porcí potřebujete

2 PL olivového oleje
1 300 g hovězího masa nakrájeného na kostičky
sůl a čerstvě mletého černého pepře
2 ks střední cibule, nakrájené na klíny
4 stroužky česneku, nasekané
450 g mrkve, nakrájené na tlustší kolečka
340 g pastinku, nakrájeného na tlustší kolečka
3 PL univerzální mouky
½ l silného tmavého piva (Guinness Extra Stout)
3 šálky kuřecího vývaru
1 plechovka rajčatové pasty
450 g brambor, nakrájených na tlustší kolečka
8 ks větviček tymiánu, svázaných dohromady
2 bobkové listy
½ šálku čerstvé petrželky, nasekané
Rozehřejte olej, opečte na něm solí a pepřem ochucené maso z každé strany, dokud nezhnědne, a přeložte ho do misky.

Další články autora

Comments

Mohlo by se vám líbit

Reklama

- Komerční sdělení -PR článek